Nincs is szebb, mint amikor összekötjük a kellemest a hasznossal és ha már sokat lógunk a neten, annak is egy manapság igen népszerű szegletében, aminek nagyrésze teljesen fölösleges, és like-olással, meg egyéb haszontalan és idióta bejegyzések olvasásával töltjük amúgy elég drága időnket (ha már meló közben csináljuk, akkor drága, nem?), akkor ideje valai hasznosat is tenni a gamer társadalom érdekében.

Mióta azt a maradék eszemet tudom, amit nem ittam el, azóta rajongok az fps-ekért. Nincs is szebb, amikor a saját általad felvértezett karaktered irányítod, a te hülyeséged miatt lyuggatnak szét, vagy épp a leleményességednek, vagy a tökösségednek köszönhetően sikerül egy küldetést teljesíteni. Mindegy, eszetlen lövöldözés, semmi más, de akkor is...

Aztán ott a Facebook. Miután már az utcán ujjal mutogattak rám, hogy "ő az, aki még nincs fent a Fécbúkon", lett egy, de ha már a trendnek megfelelően "fent lógok", akkor tegyük élvezetessé a dolgot... játszunk. Valljuk be, a Cityville nem az adrenalin-függők játéka, és az 50. szint után, megfelelő számú ismerős nélkül a játék igencsak egyhangúvá válik. Ej, milyen jó lenne már egy olyan játék, ami fps és akkor játszom vele, amikor akarok.

Hölgyeim és uraim, az Úr áldásával a Gameloft elkészítette a N.O.V.A-t, avagy a Near Orbit Vanguard Alliance: ELITE-t. Első blikkre hangulatában leginkább az Unreal-ra hasonlít, és... másodikra is. Persze grafikájában egyáltalán nem üti a világ legnépszerűbb grafikai motorjával felruházott játékot, de a Unity nem is erre készült.

 

A Battlefield Play4Free-hez hasonlóan ez játék is ingyenes, de természetesen egy kis anyagi rásegítéssel némi előnyhöz juthatunk, ettől a gamma még nem lesz ratyi. A játék alapvető része a fejlődés, amit kill-ek elérésével növelhetünk. Szintén szintlépéssel válnak elérhetővé az egyre jobb fegyverek, illetve felszerelések, de a szósöl formula itt is beüt: szövetségeseket kell szerezned ahhoz, hogy a boltban megvehesd a pöpec fegyókat, ennél több előnye azonban nincs a haveroknak. Vagy valódi pénzért veszel fegyvert, vagy a harcok után akpott kreditekkel szerezhetsz újat, ilyenkor azonban szükséges a megfelelő szövetséges megléte.

A játékon van mit csiszolni, és persze a lobby-n is javítani kellene, de az is lehet, hogy az egyelőre kevés játékos miatt rakott össze a játék két 20-as szintű játékossal egy pályán. Tetszeni fog, végre lett értelme a Facebook-on lógásnak.