Rendben, megvettem első Android-os mobilom. Persze először hagytam, hogy kisöcsém essen túl először a tűzkeresztségen, mert az Android, mint operációs rendszer túl gyorsan fejlődött az utóbbi időben ahhoz, hogy azonnal az enyém legyen egy, és milyen igazam lett. A 2.1-es verzióval azonban megtört a jég. Aztán megismertettek a Defy-vel.

Persze az első kérdésem rögtön az volt: -Hogyan futnak rajta a Unity alapú játékok? Épp akkortájt olvastam egy jelenleg is futó fejlesztésről, aminek kijött egy kipróbálható verziója és az Angry Bots névre hallgat. 

Az első benyomás katasztrófális volt. A játék olyan szinten szaggatott, hogy már egy ajtónyitás is komyol gondot okozott szerencsétlen telefonnak. Majdnem el is ment a kedvem az egésztől. Aztán kpróbáltam még egyet, ez pedig az Air Attack HD. Meglepő módon a felső nézetből irányított repülős játék minden gond nélkül elfutott a telefonon, elhozva a lelki békét és a remény azonnali felllángolását. 

Azóta eltelt két hét és a rengeteg tapasztalat ma teljesedett ki. Íme belőle pár legfontosabb:

1. A kézikonzolok ideje lejárt.
2. A Motorola Defy alkalmas a Unity játékok futtatására
3. A rátelepített gyári Android azonban nem.
4. A legjobb játék egyelőre nem Unity motorral fut. 

Ha indítani akartam Facebook-os Unity sorozatot, (ami egyelőre nem túl hosszú) akkor indítani kell Androidos verziót is belőle. Let's play!