Képzeld el, hogy te vagy az egyetlen 3 dimenziós lény a világban. Az emberek, tárgyak, növények mind a falak és a föld síkjaiban raboskodnak és senki sem tudja, mi történt. Feladatod, hogy kiderítsd, hogy ezért a káoszért ki a felelős, és visszaállítsd a rendet a világon.

Azt elsőre levágjuk, hogy az Antimatiere nem a grafikájával hódít, azonban a Minecraft óta tudjuk, hogy az innováció mindennél fontosabb. Karakerünk képes kapcsolatba lépni a kétdimenzióban ragadt emberekkel, akik a játék elején hasznos tanácsokkal látják el hősünket, amik mellesleg megtanítanak a játék használatára. A falakon és a földön lévő tárgyakat el tudjuk mozgatni, így kell eljutni egyik szobából a másikba, vagy feljutni egy "fa" tetjére.

A játékidő nem sok, mindössze maximum fél órát vesz igénybe, de jól mutatja, hogy egy-egy jó ötlet mire vezet. Az Antimatiere Kongregate Unity Game Contest-en első helyet és ezzel 10,000 dollárt ért.

Kedvcsinálónak itt a trailer:

Aki pedig kedvet érzett játszni vele, a Kongregate oldalán megteheti: http://www.kongregate.com/games/Chronodrax/antimatiere?acomplete=antimat