Antigravitációs autók lesznek az április 29-én mozikba kerülő, rendkívül hangzatos és izzasztó marketinges ötletelés eredményeképp Fast Five névre keresztelt Halálos iramban ötödik részében. Legalábbis a hozzá készült hirtelenjáték erre kíván utalni. Vagy csak egy szimplán szánalmasan igénytelenre készült "neszevazzeg" játékról van szó?

Pedig szeretem a széria eddigi részeit, na jó a Tokiói hajsza valóban egy fos volt, de a látványt még talán az is hozta. Olyan játéknak adta az ihletet, mint a Need for Speed : Underground, ami nemes egyszerűséggel kilopott egy rahedli látványelemet a filmből. A negyedik résszel fetámadt a franchise, és most az ötödik rész debütálása előtt vagyunk, ennek alkalmából annak rendje szerint össze is ütöttek egy promó oldalt. Láss csodát, játékot is kaptunk, láss még nagyobb csodát (ami azért az ingyenességet is figyelembe véve azért nem is olyan nagy csoda) a Unity technológiáját használja. Na ezt nem kellett volna.

A filmhez készült játékok legtöbbször rendkívül alacsony költségvetésűek, legtöbbször egy, már meglévő architektúrát használnak újra a készítési idő rövidsége miatt, így aztán kapunk egy gyorsan felejthető, de a játék időtartamáig egy szórakoztató gammát. Ilyen volt például a Battle: Los Angeles. A Fast5 esetében azonban már az első pillanatban látjuk, hogy ez nem egy könnyen felejthető, de minél gyorsabban el is akarjuk majd felejteni...

Én csak azt nem értem, hogy amikor ezt a játéknak nevezett prüntyőkét meglátták a producerek, miért nem küldték el a halálba annak "fejlesztőit"? Egy ilyen dolog összerakása maximum egy hét, és szerintem ennél azért több idejük volt.

Ha jópofák akartak lenni a promó oldal készítői, akkor most pofára eshettek. Egy agyonhype-ozott filmnek minden pillanatáról sugároznia kellene a profizmust, de ebben az esetben attól félek, hogy a Fast5 olyan lesz, mint a trailer oldalán elhelyezett alkalmazás. Pedig apró energia befektetésével lehet korrekt minijátékot is készíteni.

A Unity3D oldalán a Support - Resources menüpont alatt található a Car tutorial, melnyk segítségével gyorsan el lehet sajátítani a szimulátorkészítésének alapjait, vagy többet. Lehet, hogy ezt a menüpontot nem találták meg a készítők? A tereptárgyakról nem is beszélve, ami a szánalmas kategória alatt tanyázik, nem sokat keresgéltek az ingyenes modellek között. Sajnálom, hogy ilyen dolgok is kikerülnek a világhálóra. Egyes...

Ilyen a car tutorial egy modifikációja Unity alatt. Lehetett volna ilyen is a Fast5: